„Dineu cu proști” - marți, 23 octombrie 2018, ora 21:00.

 

SPECTACOL DECALAT LA ORA 21 !!!

„DINEU CU PROȘTI”, de FRANCIS VEBER, este o piesă veșnic actuală.

În primul rând prin calitatea scriiturii și, fără doar și poate, datorită transparenței actiunii, ușor de adaptat în orice societate posibilă.

Personajul principal este un mare naiv, el face parte din familia personajelor etalon ce au fost întruchipate de mari artiști ai tuturor timpurilor. Ceea ce creează deliciul acestei piese este confruntarea între cinismul declarat susținut de suficiența celor care cred că reprezintă miezul societății și oamenii simpli, retrași, inteligenți dar timizi, potențial creatori, care se trezesc față-n față cu situații-limită.

Putem și râde la acest Dineu…, dar și ascundem un plâns discret atunci când ne dăm seama că superioritatea morală, în lumea noastră, e asigurată de oamenii curați, cinstiți, simpli și generoși. Râsul declanșat și ironia bufă reprezintă aspectele tonice ale acestei confruntări.

Râdem cu poftă și ne bucurăm că dreptatea are ultimul cuvânt. Prostul piesei, care stârnește hohote de râs în final, se dovedește a fi chiar acela ce se crede superior și de nezdruncinat. Putem spune că e vorba de o comedie amară, dar în același timp sunt convins că plecăm acasă marcați de un binecuvântat catharsis comic. Concluzia piesei ne descrețește fruntea și ne permite să-l îmbrățișăm pe cel naiv și sărac, adică pe Francois Pignon.

Celelalte personaje sunt fiecare reprezentante ale lumii de azi în toate dimensiunile ei, toate însă complet supuse conflictului principal și tensiunilor create între cei doi eroi – Pierre Brochant și Francois Pignon. Sper ca publicul atașat Teatrului Național să se bucure din plin la această comedie cu o carieră de invidiat și să aprecieze calitatea exemplară a distribuției, cea mai bună distribuție posibilă a unui „Dineu cu proști” cât se poate de …special.

Distribuția (în ordinea intrării în scenă):

Pierre (ION CARAMITRU), Christine (COSTINA CIUCIULICA /TEODORA MARES), Archambaud (ALEXANDRU GEORGESCU), Francois (HORAȚIU MĂLĂELE), Leblanc (DORIN ANDONE /TOMI CRISTIN), Marlene (MEDEEA MARINESCU / AYLIN CADAR), Cheval (ALEXANDRU BINDEA)

Regia și ilustrația muzicală: ION CARAMITRU

Scenografia: FLORINELA POPESCU FARCĂȘANU

Preț bilet : 120 lei ; 100 lei

 

 

     

 

<< < 1 >> >
Cenaclul Flacăra

Cenaclul Flacăra

Remember Cenaclul Flacăra 3 octombrie 2018, Ora 19:00 • În anul Centenarului, re...

Detalii
<< < 1 >> >

Copyright 2013 by, Casa de Cultura a

Sindicatelor din Oradea

Toate drepturile rezervate

 

Created by Mediawork DS

Property of Veteran Media

 

 

Telefon: 0259 468 468 / 0359 401 283

Fax: 0359 401 094

Marius Cretu

email: ccs@rdsor.ro

www.ccsoradea.ro